5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το web hosting σου

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις με το web hosting σου

Έπεσα πάνω σε μια αλλόκοτη παρομοίωση που κάπως μου άρεσε: “Το web hosting είναι όπως ένα κατάστημα με είδη για καλλιτεχνικά και χειροτεχνίες”! Η επεξήγηση ήταν η εξής: ενώ προσφέρει χρώματα, καμβάδες και πινέλα, δεν ζωγραφίζει τον πίνακα για σένα -επιλέγεις τα εργαλεία και το ζωγραφίζεις μόνος σου. Έτσι και μια εταιρεία hosting σου παρέχει ό,τι εργαλείο χρειάζεσαι για να φτιάξεις το καλύτερο έργο τέχνης σου, το site σου (ή να προσλάβεις έναν καλλιτέχνη/ προγραμματιστή να το κάνει για σένα)!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά

Το web hosting είναι ουσιαστικά ο χώρος που σου προσφέρεται στο Internet για να φιλοξενηθεί η σελίδα σου. Πρόκειται για κάποιον server (κάπου στον πλανήτη Γη) που αποθηκεύει το site σου και ταυτόχρονα σου επιτρέπει να φιλοξενείς τον email λογαριασμό σου και να ανταλλάζεις πληροφορίες και δεδομένα.
Από τη στιγμή που έχεις ένα πακέτο web hosting οι δυνατότητες στο διαδίκτυο είναι αμέτρητες. Έχεις εξασφαλίσει ένα μικρό κομματάκι χώρου στο ατέλειωτο διαδικτυακό σύμπαν!
Πριν επιλέξεις τον πάροχο hosting σου, είναι απαραίτητο να σιγουρευτείς ότι το hosting που σου παρέχεται είναι αξιόπιστο, γρήγορο και ασφαλές καθώς και ότι θα έχεις άμεση υποστήριξη όταν τη χρειαστείς.
Δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Για να σε βοηθήσω, μάζεψα μερικές ιδέες που μπορεί να σου δώσουν έμπνευση…

Το hosting σου έχει αξία

Το hosting σου δίνει τα εργαλεία για να ξεκινήσεις να στήνεις κάτι -οτιδήποτε- στο διαδίκτυο. Μια τρελή ιδέα που σου έχει κολλήσει και θες να την δεις να παίρνει σάρκα και οστά, ένα site, ένα online κατάστημα, ένα βήμα για forum και συζητήσεις. Το hosting σου δίνει ιντερνετική αξία: από εκεί ξεκινάνε όλα!

Ο προσωπικός σου χώρος

img1-1

To hosting είναι κάτι σαν τον προσωπικό σου χώρο, απλώς online. Μπορείς να τον φτιάξεις όπως θέλεις και να τον στολίσεις. Να στήσεις εκεί ένα μέρος που “μιλάει για σένα” και σε αντικατοπτρίζει. Μια καλή και απλή, στην πραγματοποίησή της, ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις το hosting σου για να χτίσεις το προσωπικό σου brand. Κατοχυρώνοντας κι ένα domain που σε εκφράζει είσαι έτοιμος! Ένα οποιοδήποτε μικρό site ή blog στήνεται πλέον πανεύκολα και γρήγορα.

Ένα επαγγελματικό site

img2-1

Πλέον, σχεδόν όλα τα sites είναι (ή έστω οφείλουν να είναι) δυναμικά. Έχουν δηλαδή πολύ περισσότερο και βαρύ περιεχόμενο το οποίο και ανανεώνεται συχνά και υποστηρίζουν πολλαπλές εφαρμογές. Για να φτιάξεις ένα δυναμικό και… ‘βαρβάτο’ επαγγελματικό site, είναι απαραίτητο να έχεις αρκετό χώρο στο δίσκο για να σηκώσει όλα όσα θέλεις να βάλεις.

Στήσε το δικό σου eShop

img3-1

Για το δικό σου eShop χρειάζεσαι… μόνο ένα κατάλληλο hosting πακέτο και στη συνέχεια ένα domain! Έχοντας business hosting έχεις αμέσως πρόσβαση σε εφαρμογές που μπορείς να εγκαταστήσεις, όπως WordPress, Magento, Joomla ή κάποια άλλη πλατφόρμα δημιουργίας eShop. Από εκεί και πέρα χρειάζεσαι ένα καλό domain, χρόνο και όρεξη (ή έναν καλό προγραμματιστή!) για να καταφέρεις να ανοίξεις το μαγαζί σου.

Επιπλέον, ένα από τα βασικότερα σημεία που πρέπει να προσέξεις στο eShop σου είναι η ασφάλεια, να βάλεις δηλαδή μια ισχυρή ‘κλειδαριά’ που θα προστατεύει τις συναλλαγές αλλά και τα ευαίσθητα στοιχεία των πελατών σου.

Πολλά sites, ένα μυαλό

img4-1

Είσαι designer; Κατασκευάζεις sites για άλλους; Είσαι επαγγελματίας-ερασιτέχνης ιδιοκτήτης πολλαπλών sites; Το βασικό είναι ένα δυνατό hosting για να ξεκινήσεις. Και σίγουρα κάτι που σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι το ένα site να μην επηρεάζει το άλλο: από άποψη CPU, πόρων, μνήμης και συνδέσεων. Θέλεις ο κάθε ‘ένοικος’ της πολυκατοικίας σου (του shared hosting σου δηλαδή) να κανονίζει τη δουλειά του και η όποια διακύμανση (αλλά και τυχόν κακόβουλο λογισμικό) να μη βάζει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του server και να μην καθυστερεί τα άλλα sites. Πριν καταλήξεις λοιπόν σε πάροχο hosting επιβεβαίωσε ότι προσφέρει ακριβώς αυτό το διαχωρισμό των λογαριασμών, δηλαδή το Account isolation.

Δε θέλεις website, χρειάζεσαι όμως email

img5-1

Είναι πολύ πιο προσωποποιημένο και επαγγελματικό να χρησιμοποιείς μια διεύθυνση email δική σου, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου, όπως εσύ την θες. Ίσως, αυτή τη στιγμή, δε χρειάζεσαι κάποια ιστοσελίδα αλλά έχεις ανάγκη από χώρο για ασφαλές επαγγελματικό ή προσωπικό email και πολλαπλές διευθύνσεις. Το hosting λοιπόν κάνει και αυτή τη δουλειά! Ένα πακέτο Email hosting είναι αυτό που σου ταιριάζει εάν χρειάζεσαι μονάχα μια customized διεύθυνση email. Μπορείς να έχεις ακόμη και 10 λογαριασμούς email συνδεδεμένους στο android ή στο κινητό σου και με cloud προστασία από spam.

Push it!

Μη χάσεις την ευκαιρία να διαφημιστείς online. Τα εργαλεία (Facebook ads, Google AdWords, κ.λπ) είναι πλέον διαθέσιμα σε όλους και μπορείς εύκολα να δεις το… παιδί σου να σκαρφαλώνει σε traffic και πωλήσεις μέσα από μια καλή, online διαφημιστική στρατηγική!

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τι λύσεις που θα καλύψουν κάθε ανάγκη σας για φιλοξενία. Μαζί θα βρούμε αυτή που ταιριάζει στο δικό σας όνειρο!


Πηγή