Μήπως η ιστοσελίδα σας κάνει ζημιά στην επιχείρησή σας;

Μήπως η ιστοσελίδα σας κάνει ζημιά στην επιχείρησή σας;

Είναι πια απαραίτητο οι επιχειρήσεις να επενδύουν στο διαδίκτυο και σημαντικό μέρος του κεφαλαίου αυτού είναι η κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Με τη πάροδο όμως του χρόνου ο σχεδιασμός της παλιάς σας ιστοσελίδας, η δομή, το περιεχόμενο και η πλατφόρμα είναι πια υπερβολικά ξεπερασμένα σε σημείο που μπορεί να σας κοστίσει πιθανές πωλήσεις.

Πώς θα ξέρετε ότι το website σας είναι πια αναποτελεσματικό για την επιχείρησή σας;

Η ιστοσελίδα σας χρειάζεται επαναλαμβανόμενους επισκέπτες και αυτοί λοιπόν θα πρέπει να έχουν έναν λόγο να επιστρέψουν στον ιστότοπό σας. Εξετάστε την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας και μπορεί να διαπιστώσετε και εσείς ότι η ποιότητα της έχει άμεσο αντίκτυπο (θετικό ή αρνητικό) στην επιχείρηση σας.

Αναρωτηθείτε τα εξής:

Είναι το site ελκυστικό εμφανισιακά;

Ο σωστός οπτικός σχεδιασμός ως εργαλείο για τη μετάδοση ενός εστιασμένου και συνοπτικού μηνύματος ή τη προώθηση συγκεκριμένου προϊόντος, σας δίνει μια άμεση υπεροχή έναντι των ανταγωνιστών σας. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ένας ιστότοπος έχει μόλις 3 δευτερόλεπτα για να τραβήξει την προσοχή του θεατή γι αυτό ο σχεδιασμός πρέπει να παρέχει το μήνυμα της εταιρείας σας χωρίς να χρειάζεται ο θεατής να διαβάσει μια λέξη.

Πόσο μοντέρνος είναι ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας;

Οι σχεδιαστικές τάσεις της εποχής αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς, τόσο ώστε ακόμα και ένα design τριετίας να φαίνεται οπισθοδρομικό! Εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει περάσει από έναν ριζικό επανασχεδιασμό τα τελευταία 3-4 χρόνια, να είστε σίγουροι ότι η εντύπωση που δίνετε στους επισκέπτες σας δεν είναι η καλύτερη.

Είναι το site σας responsive;

Responsive design χαρακτηρίζεται η σχεδίαση ενός site προσαρμόσιμου στην συσκευή που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης. Σε μια εποχή όπου η πλειοψηφία των χρηστών που σερφάρουν στο internet δεν το κάνει πια με σταθερό υπολογιστή αλλα με smartphones, tablets, smart TVs κτλ πρέπει και το site σας να δείχνει ωραίο και να είναι εύχρηστο σε όλες τις συσκευές.

Από Cross-Browser Compatibility πως πάμε;

Παράλληλα με το responsiveness, απαραίτητο είναι το website σας να λειτουργεί χωρίς προβλήματα σε όποιο browser κι αν χρησιμοποιεί ο επισκέπτης σας, είτε είναι Firefox, Chrome, Safari, Opera, Internet Explorer ή Android Browser και με όποιο λειτουργικό σύστημα κι αν έχει η συσκευή του (Windows, iOS, Android).

Πόσο παλιά είναι η τελευταία σας ανάρτηση;

Είναι σημαντικό οι επισκέπτες σας να βλέπουν ανανεωμένο περιεχόμενο, είτε αυτό είναι ένα νέο προϊόν, μια φωτογραφία, ένα βίντεο ή ένα άρθρο σχετικό με τις υπηρεσίες σας. Αν ένας συχνός επισκέπτης βλέπει το ίδιο περιεχόμενο για μήνες, θα σταματήσει να σας επισκέπτεται!

Μπορείτε μόνοι σας να ανανεώνετε τον ιστότοπό σας;

Πόσο εύκολο είναι για εσάς ή το προσωπικό σας να προσθέσετε μια νέα σελίδα περιεχομένου, να προσθέσετε μια ιστορία ειδήσεων σχετικά με ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία ή να προσθέσετε μια συλλογή εικόνων από το τελευταίο σας έργο; Εδώ έρχεται να δώσει τη λύση ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Τα συστήματα αυτά διαχείρισης σας επιτρέπουν να κάνετε απλές επεξεργασίες και προσθήκες στο site σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται πάντα να πληρώνετε έναν προγραμματιστή για να ενημερώσετε απλά κάποιο κείμενο ή να ανεβάσετε ένα άρθρο με μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.

Εκτός από τα βασικά αυτά σημεία, που δείχνουν καθαρά ότι η ιστοσελίδα σας χρίζει ανακατασκευής, ελέγξτε επίσης την επισκεψιμότητα και την αποδοτικότητα του site σας.

  • Πόσοι σας επισκέπτονται καθημερινά;
  • Πόσοι από αυτούς γίνονται τελικά πελάτες σας;
  • Μήπως είναι η ώρα για ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας;

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας!