Πιστοποιητικά ασφαλείας SSL: Απαραίτητα για όλους!

Πιστοποιητικά ασφαλείας SSL: Απαραίτητα για όλους!

Εσείς έχετε εγκαταστήσει πιστοποιητικό κρυπτογράφησης;

Η Google ανακοίνωσε ότι θα «ανταμείβει» τις επιχειρήσεις που θα διαθέτουν στην ιστοσελίδα τους και προπάντων στο e-shop τους πιστοποιητικό ασφάλειας SSL. Αυτό σημαίνει πρακτικά υψηλότερη θέση στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης άρα και περισσότερους επισκέπτες (πελάτες). Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά στην ανάρτηση ιστολογίου της Google εδώ.

Από τις αρχές του 2017 όμως, μερικές ιστοσελίδες άρχισαν να εμφανίζονται ως «Μη ασφαλείς» και αυτό ήταν το πρώτο βήμα στη γενική κίνηση προς έναν πιο προστατευμένο ιστό. Το 2018 τα πράγματα άρχισαν να γίνονται αρκετά πιο αυστηρά για αυτούς που δεν έχουν συμμορφωθεί. Με πρωτοπόρο τον Google Chrome, και με τους υπόλοιπους browsers να ακολουθούν, όσες ιστοσελίδες δεν έχουν εγκατεστημένο πιστοποιητικό SSL επισημαίνονται αρνητικά ως Μη ασφαλείς ή ως Κακόβουλες τρομάζοντας έτσι τους ανυποψίαστους επισκέπτες σας.

Οι χρήστες που θα δουν μια τέτοια προειδοποίηση, είναι πολύ πιθανό να φύγουν από την ιστοσελίδα σας και να καταλήξουν σε κάποιον ανταγωνιστή σας, ο οποίος έχει επενδύσει στη χρήση ενός πιστοποιητικού SSL.

Το Πιστοποιητικό ασφαλείας SSL

Η κύρια λειτουργία του SSL (Secure Sockets Layer) είναι η δημιουργία μιας κρυπτογραφημένης σύνδεσης μεταξύ του web server σας και του browser του επισκέπτη, διασφαλίζοντας την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αποτρέποντας την υποκλοπή τους από κακόβουλους χρήστες.

Αν η ιστοσελίδα σας αποστέλλει ή λαμβάνει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, (π.χ. στοιχεία πιστωτικών καρτών, στοιχεία σύνδεσης, πληροφορίες χρηστών, ακόμη και στοιχεία που αποστέλλονται μέσω μιας φόρμας επικοινωνίας) τότε θα πρέπει να προστατεύεται από ένα πιστοποιητικό SSL. Ως ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, είστε υπεύθυνος για τη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών που την επισκέπτονται!

Όταν λοιπόν μια ιστοσελίδα χρησιμοποιεί SSL, οι χρήστες που την επισκέπτονται μπορούν να καταλάβουν πολύ εύκολα ότι βρίσκονται υπό ασφαλή σύνδεση. Αρκεί να κοιτάξουν στη διεύθυνση της ιστοσελίδας, όπου θα δουν το πρόθεμα “https”, αντί του κλασικού “http”, αλλά και το εικονίδιο με το πράσινο λουκέτο ή το σύμβολο της εταιρείας που παρέχει το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό. Αυτά τα σύμβολα αντιπροσωπεύουν την εμπιστοσύνη στο διαδίκτυο.

Το SSL δεν είναι πια επιλογή

Στην Good Morning εργαζόμαστε σκληρά για να παραμείνουμε στην κορυφή των τελευταίων τάσεων του διαδικτύου, καθώς και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στους πελάτες μας. Εμείς από την πλευρά μας ενημερώνουμε όλους τους παλιούς πελάτες μας ώστε να βεβαιωθούμε ότι γνωρίζουν και είναι έτοιμοι για αυτές τις αλλαγές.  Εν τω μεταξύ όλες οι νέες ιστοσελίδες και τα e-shop που αναπτύσσουμε φροντίζουμε να αποκτούν το απαραίτητο πια πιστοποιητικό ασφάλειας SSL.

Εμπιστευτείτε λοιπόν την Good Morning για μια ολοκληρωμένη και ασφαλή παρουσία στο διαδίκτυο.