Web Design για μικρές επιχειρήσεις

Μία χαμηλού κόστους ιστοσελίδα παρέχει στην επιχείρησή σας προβολή, δυνατότητα πώλησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών και διαφήμισης της αξιοπιστίας και του κύρους σας στην αγορά. Πολλές επιχειρήσεις νομίζουν πως από τη στιγμή που η ιστοσελίδα τους έχει αναρτηθεί και είναι ενεργή, θα προσελκύσει πλήθη πιθανών πελατών που θα σπεύδουν να επωφεληθούν από τις όποιες διαφημιζόμενες προσφορές.

Αυτό φυσικά, δεν ισχύει. Η ιστοσελίδα πρέπει να προωθηθεί στην αγορά, με τον ίδιο τρόπο που θα προωθούνταν οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική κίνηση. Είναι ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας το να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας με τρόπο ελκυστικό και φιλικό προς τον χρήστη – καταναλωτή. Σκεφτείτε αυτό καθ’ αυτό το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Τι θα πρέπει να περιλαμβάνει;

Web design και περιεχόμενο της

  • Ενδεικτικά προϊόντα
  • Περαιωμένα projects, παραγγελίες ή υπηρεσίες
  • Σχόλια ικανοποιημένων πελατών
  • Νέα που σχετίζονται με τον κλάδο σας
  • Σχετικά άρθρα και blogs που αποδεικνύουν πως είστε «ψαγμένος» και, προπάντων, ενήμερος για τις εξελίξεις του κλάδου σας
  • Διασυνδέσεις σε σχετικές συμπληρωματικές ιστοσελίδες
  • Χώροι συνομιλίας των πελατών – επισκεπτών σας για ζητήματα που τους αφορούν
  • Ελκυστικές φωτογραφίες, βίντεο ή απεικονίσεις της επιχείρησης, των στελεχών και των προϊόντων σας

 

Web design και μηχανές αναζήτησης

Επίσης, ανεξάρτητα από την εμφάνιση ή το λεκτικό του περιεχόμενο, η ιστοσελίδα σας θα είναι παντελώς άχρηστη αν κανείς δεν μπορεί να τη βρει. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να προωθήσετε την διαδικτυακή σας παρουσία εξασφαλίζοντας πολλές επισκέψεις από πιθανούς πελάτες; Αξίζει να εξετάσετε ορισμένους σημαντικούς παράγοντες.

Search Engine Optimisation (SEO): Οι περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν για προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω των περίφημων μηχανών αναζήτησης (π.χ. Google). Αυτό που πρέπει εσείς να κάνετε είναι να διασφαλίσετε ότι θα εμφανίζεστε ψηλά στις λίστες των μηχανών αναζήτησης.  Αυτό εξαρτάται από το πώς θα αξιολογηθεί η ιστοσελίδα σας από τις μηχανές αναζήτησης, διαδικασία εξαιρετικά πολύπλοκη που βασίζεται σε ένα ειδικό λογισμικό το οποίο και εξετάζει εξονυχιστικά την κάθε ιστοσελίδα. Όσο πιο ελκυστική και φιλική είναι η δική σας ιστοσελίδα σε αυτό το λογισμικό, τόσο πιο ψηλά θα εμφανίζεστε στις λίστες των μηχανών αναζήτησης. Η επίτευξη αυτού του στόχου, όμως, δεν είναι εύκολη και απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις σχεδιασμού και κατασκευής ιστοσελίδων.

Σχεδιασμός της ιστοσελίδας: ένα εύτακτο και καλοσχεδιασμένο site αντιμετωπίζεται ευνοϊκά από τις μηχανές αναζήτησης. Αυτός είναι ο τομέας στον οποίο ο επαγγελματίας κατασκευαστής ιστοσελίδων υπερέχει έναντι του ερασιτέχνη που σχεδιάζει το site του στο σπίτι του.  Eπίσης, η χρήση εικόνων και πολυμέσων στην ιστοσελίδα σας, σηματοδοτημένων με περιγραφές της επιχείρησής σας ενισχύει τη συνολική γοητεία της ιστοσελίδας σας.