Τιμές για ιστοσελίδες

Τιμές για ιστοσελίδες

Η πλειοψηφία των project που αναλαμβάνουμε αφορούν τον σχεδιασμό και τη κατασκευή ιστοσελίδων, γι’ αυτό και μία από τις συχνότερες ερωτήσεις που συναντάμε είναι:

Ποσο κανει μια ιστοσελιδα;

Η ερώτηση αυτή δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα, ειδικά σε κάποιον που δεν είναι τεχνολογικά μυημένος, γι αυτό θα απαντήσουμε:

Κοστιζει οσο ενα κινητο τηλεφωνο!

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, που τα κινητά τηλέφωνα έγιναν προσιτά στους ιδιώτες, φτάσαμε σήμερα να είναι απαραίτητο εργαλείο, και αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο πλανήτη 7,22 δισ. κινητά μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν όλοι μας έχουμε πια κινητό τηλέφωνο. Μπορείτε όμως να απαντήσετε στην ερώτηση “Πόσο κοστίζει ένα κινητό τηλέφωνο”;

Όχι φυσικά, γιατί οι τιμές καθορίζονται από τα χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες, τη μάρκα, τη παλαιότητα και γενικά την τεχνολογία που περιλαμβάνει μια κινητή συσκευή. Χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψιν την αγορά των μεταχειρισμένων συσκευών, οι τιμές ενός καινούριου κινητού τηλεφώνου κυμαίνοντα από €15 εώς και πάνω από €1.500 !

Ομοίως κοστολογούνται και οι ιστοσελίδες.

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ακόμα και μια δωρεάν ιστοσελίδα (που δεν είναι ακριβώς δωρεάν καθώς θα διαφημίζετε εσείς προϊόντα/υπηρεσίες άλλων) ή να απευθυνθείτε σε φτηνές, έτοιμες λύσεις των μερικών εκατοντάδων ευρώ. Αν η εταιρεία σας έχει πολύπλοκες απαιτήσεις και υψηλές προδιαγραφές, και αν περιμένετε από την ιστοσελίδα σας κέρδος, τότε ανεβαίνει το κόστος στις χιλιάδες ευρώ.

Όπως και με τα κινητά, δεν υπάρχει μια λύση για όλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιοι προτιμούν κινητό με λειτουργικό σύστημα Android ενώ κάποιοι iOS ή Windows. Κάποιοι θέλουν οθόνη 6″ ενώ κάποιοι προτιμούν μικρότερη. Κάποιοι θέλουν κινητό συγκεκριμένης μάρκας για λόγους πρεστίζ ενώ κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τις επιδόσεις του επεξεργαστή, των γραφικών ή την μνήμη.

Τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες ενός κινητού τηλεφώνου σε συνδυασμό με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό του αγοραστή είναι που καθορίζουν το τελικό κόστος. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τις ιστοσελίδες.

Δεν υπάρχει λύση που να ταιριάζει σε όλους και πριν σας συμβουλεύσουμε για την ιστοσελίδα σας, πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε ποιες είναι οι βασικές απαιτήσεις σας.

Αφού τεθεί το αρχικό πλάνο και καταγραφούν οι ανάγκες σας τότε μπορούμε να καταλήξουμε σε μια τιμή, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τον αρχικό προϋπολογισμό σας.

Σε ποια πλατφόρμα να “στηθεί”;

Εάν μπείτε σε ένα κατάστημα Apple και ζητήσετε ένα κινητό τότε οι πωλητές θα σας προτείνουν διάφορα iPhones. Αυτά ξέρουν και αυτά πουλούν. Ίσως όμως να μην είναι η ιδανικότερη λύση για τις ανάγκες σας.

Έτσι, αν πάτε σε ένα κατασκευαστή ιστοσελίδων που έχει εμπειρία μόνο σε WordPress, τότε θα σας προτείνει να φτιάξετε την ιστοσελίδας σας σε WordPress, παρ’ όλο που μια άλλη πλατφόρμα θα ήταν ίσως ιδανικότερη.

Σημαντικό είναι δηλαδή, να απευθυνθείτε σε έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων που έχει εμπειρία με διαφορετικές πλατφόρμες, διαφορετικούς πελάτες και διαφορετικούς προϋπολογισμούς.

Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι ότι η λύση κατασκευής της ιστοσελίδας σας έχει επιλεχθεί αφού έχουν αξιολογηθεί όλες οι επιλογές της αγοράς.

“Δώστε μου μια γρήγορη προσφορά”

Γενικά αποφεύγουμε να δίνουμε προσφορές μετά από μια σύντομη ερώτηση όπως: πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα δέκα σελίδων; Εάν τηλεφωνήσετε στην Xiaomi και ρωτήσετε πόσο κοστίζει ένα smartphone με 2GB RAM; μπορεί να απαντήσουν 90€, ενώ η Samsung μπορεί να απαντήσει 150€ και η Apple 300€.

Επομένως, μόνο με βάση τη τιμή, η Xiaomi φαίνεται η καλύτερη λύση απ΄ όλες, αλλά αυτό μάλλον δεν ισχύει.

Γενικεύοντας, το ίδιο συμβαίνει και με τα ρούχα, τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τους υπολογιστές και βεβαίως τις ιστοσελίδες: ότι πληρώνεις παίρνεις!

Αν λοιπόν ρωτήσετε τιμές για ιστοσελίδες μπορεί να πάρετε μια ενδεικτική τιμή. Αυτό που θα καταλήξετε όμως να αγοράσετε με αυτό το τρόπο πιθανότατα να μην έχει καμία σχέση με τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και το σκοπό που θα θέλετε να εξυπηρετεί το website σας. Και καταλήγοντας στην έτοιμη, φτηνή, λύση είναι κάτι που θα σας κοστίσει περισσότερο μακροπρόθεσμα.

Εάν θέλετε να συζητήσουμε τις ανάγκες και τους στόχους του δικού σας website, επικοινωνήστε μαζί μας!